تبلیغات
بقاع متبرکه و امامزادگان طالقان و ساوجبلاغ

بقعه متبرکه امامزاده ابراهيم(ع)


آن حضرت از نوادگان حضرت ابوالفضل العباس (ع) است.بقعه ايشان در محوطه ای در منطقه سرسبز و مشجر و البته کوهستانی صعب العبور در روستای تکيه ناوه طالقان در فاصله 55 کيلومتری شهرستان کرج واقع شده است . قدمت بقعه به عصر صفويه باز می گردد .اين بقعه دارای ضريحی چوبی مربوط به 200 سال قبل بوده که يک ضريح فلزی نيز به آن ضميه شده است .بنای امامزاده دارای گنبدی مخروطی شکل است و اخيرا مورد مرمت قرار گرفته است.پوشش داخلی گنبد سفيد کاری و ازاره آن از سنگ است .در اين بقعه زائر سرايی جهت رفاه زائرين احداث شده است.


بقعه متبرکه امامزاده ابراهيم (ع)


اين امامزاده در محوطه ای وسيع در روستای کش و در منطقه کوهستانی طالقان واقع شده وفاقد گلدسته و گنبد و ديگر الحاقات جانبی است.پيرامون بقعه را درختان کهنسال تنومند فرا گرفته است .اين امامزاده فاقد ضريح است و تنها سنگ قبری بدون تاريخ و نشان در ميان حرم وجود دارد کخ جديدا نصب گرديده است .اين بقعه دارای امکانات اوليه و آب و برق نيز هست .


بقعه متبرکه امامزاده ابراهيم (ع)


اين بنا در 1500 متری جنوب روستای اوچان و در منطقه کوهستانی طالقان با درختان کهنسال و سر به فلک کشيده واقع شده است .بقعه فاقد گلدسته است ولی دارای گنبد رک (مخروطی)و ضريحی چوبی است .گورستان عمومی در بخشی از محوطه امامزاده قرار دارد .و فاقد الحاقات جانبی است .اين بقعه دارای تسهيلات رفاهی اوليه و آب و برق است .قدمت اين بقعه به قرن هفتم يا هشتم هجری باز می گردد.


بقعه متبرکه امامزاده ابراهيم (ع)


وی از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است .اين امامزاده در مرکز روستای کشرود طالقان در منطقه ای کوهستانی با درختان انبوه و کهنسال واقع شده است .بنای آن منفرد وفاقد الحاقات است . اين بنا فاقد گلدسته است ولی دارای گنبدی مخروطی مطابق با وضعيت معماری منطقه است که مورد مرمت وباز سازی نيز قرار گرفته است .همچين گورستانی پيرامون امامزاده وجود دارد .اين امامزاده دارای امکانات اوليه رفاهی و آب و برق نيز هست.قرمت اين بنای تاريخی به قرن هفتم يا هشتم هجری باز می گردد.


 بقعه متبرکه امامزاده ابراهيم (ع)


اين بقعه در حد فاصل دو روستای تنکمان وينگی امام در جاده قديم کرج و اشتهارد واقع شده است . اين بنا فاقد گلدسته و دارای ايوانی اصلی و گنبدی مخروطی شکل است که جديدا مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.بقعه دارای امکانات اوليه چون سرويس بهداشتی ،وضوخانه و محوطه جهت رفاه زائران است و پيرامون آن را درختان کهنسالی فرا گرفته است .اين بنا منفرد و فاقد الحاقات جانبی است و گورستان عمومی در بخشی از محوطه آن قرار دارد.


بقعه متبرکه امامزاده اسماعيل (ع)


نسل ايشان با واسطه به حضرت امام جعفر صادق (ع) می رسد.ايشان از نوادگان آن امام بزرگوار به شمار می رود .بقعه اين امامزاده در دشتی سرسبز در روستای زکی آباد در سمت چپ ده رامجين در غرب شهرستان کرج واقع گرديده است .بنا فاقد الحاقات است .گورستانی پيرامون آن وجود دارد.
اين بقعه دارای گنبدی مخروطی از خشت خام و فاقد گلدسته است .ضريح چوبی اين امامزاده حائز اهميت است .اين بنا جزو آثار باستانی به ثبت رسيده است .بقعه مزبور از امکانات رفاه ی اوليه چون آب و برق برخوردار است .

 

بقعه متبرکه بی بی قزلر(س)


اين بانوی بزرگوار از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است که به فاطمه خاتون نيز معروف است . در اين بنا دو امامزاده ديگر به نام احمد و محمد نيز وجود دارند .اين بقعه در روستای اغشت دهستان برقان در طالقان در دامنه کوه که پيرامون آن را درختان کهنسالی همچون عناب با قدمت 800 ساله ،چنار و توت فرا گرفته ،قرار دارد.ضريح امامزاده چوبی است و دارای گورستانی عمومی می باشد .بنا فاقد گلدسته است و گنبد آن مخروطی شکل و از سنگ و گچ است و جرز ها نيز از گچ ساخته شده اند .اين بنای دوره صفوی جزو آثار تاريخی به ثبت رسيده است .اين بقعه دارای امکانات رفاهی اوليه و آب و برق نيز هست.


بقعه متبرکه بی بی سکينه خاتون (س)


اين بقعه در روستای سنقر آباد ،دهستان رامجين واقع شده و قدمت بنای آن به دوره صفويه باز می گردد .اين بنا ر روی محوطه ای باستانی مربوط به اواسط دوران اسلامی احداث گرديده است .بقعه فاقد گلدسته ودارای گنبدی خشتی است و رواقی نيز به بقعه ضميمه شده است.قبرستانی عمومی در بخشی از محوطه وجود دارد .اين بنا جزو آثار به ثبت رسيده است .ساختمان امامزاده دارای تسهيلات اوليه و آب و برق است .


بقعه متبرکه امامزاده بی بی سکينه (س)


اين بقعه در منطقه کوهستانی طالقان و در روستای ورده ،کنار رودخانه واقع شده که به علت نداشتن پل راه آهن صعب العبور است .اين بنا دارای گنبدی از لاشه سنگ است که جزو آثار تاريخی است و به دوره صفويه باز می گردد . پيرامون بقعه بسيار سرسبز و خرم است .اين بنا فاقد الحاقات جانبی است و در بخشی از محوطه قبرستانی وجود دارد .امامزاده دارای تسهيلات اوليه و آب وبرق است.


بقعه متبرکه امامزاده برهان الدين (ع)


اين بقعه در روستای قوهه در دهستان چهار دانگه و در فضای وسيع دشت واقع شده است .


بقعه متبرکه دو برادران (ع)


اين بقعه متعلق به امامزادگان زيد و ابراهيم (ع) است که در روستای کرکبود از توابع شهرستان طالقان ،در محوطه ای حدود 100 متر مربع واقع شده و دارای گنبد رک خشتی و ضريح چوبی است . اين بنا که فاقد گلدسته و به صورت منفرد است ،جزو آثار تاريخی به ثبت رسيده است. قبرستانی عمومی در بخشی از محوطه قرار دارد.ساختمان امامزاد ه دارای امکانات اوليه و آب و برق است .


بقعه متبرکه امامزاده پير جمشيد (ع)


اين بنا در روستای مهران از مناطق کوهستانی طالقان واقع شده که از نظر اقليمی جزو مناطق خوش آب و هوا ست.اين بنای برج مانند فاقد الحاقات جانبی و دارای گنبدی رک و فاقد گلدسته است و در جنب امامزاده گورستانی وجود دارد .اين بقعه دارای امکانات رفاهی اوليه و آب و برق است .قدمت اوليه بنا در قرن نهم و دهم هجری است.


<::::: ادامه مطلب :::::>
:: موضوعات مرتبط: بقاع متبرکه و امامزادگان طالقان و ساوجبلاغ , ,
:: برچسب‌ها: بقاع متبرکه و امامزادگان طالقان و ساوجبلاغ ,
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : چهار شنبه 10 ارديبهشت 1391
سال نو مبارک

                                       سال نو مبارک

                             سال نو بر همه همشهریان عزیز مبارک باد.

                                    ایشا ... سال خوبی داشته باشید

                               



:: برچسب‌ها: سال نو , عید ,
|
امتیاز مطلب : 68
|
تعداد امتیازدهندگان : 18
|
مجموع امتیاز : 18 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : یک شنبه 28 اسفند 1390
پاییز در شهرک طالقان

taleghan_4



:: موضوعات مرتبط: عکس طالقان , ,
:: برچسب‌ها: پاییز در شهرک طالقان , پاییز ,
|
امتیاز مطلب : 109
|
تعداد امتیازدهندگان : 31
|
مجموع امتیاز : 31 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : پنج شنبه 8 آبان 1390
دانستنیهای طالقان

طالقان منطقه‌ای ییلاقی در میان رشته کوه البرز و در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی تهران است. هم اکنون در تقسیمات کشوری، طالقان یکی از بخشهای استان تهران است. طالقان از حدود ۸۰ روستا تشکیل شده است. مساحت منطقه طالقان حدود ۱۲۰۰ کیلومتر مربع است ودر ۳۶ درجه و ۱۲ دقیقه عرض شمالی و ۵۰ درجه و ۴۷ دقیقه طول شرقی، در شمال غرب شهر تهران قرار دارد. طالقان از سه بخش پایین طالقان، میان طالقان، و بالا طالقان تشکیل شده‌است.


<::::: ادامه مطلب :::::>
:: موضوعات مرتبط: دانستنیهای طالقان , ,
:: برچسب‌ها: دانستنیهای طالقان ,
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : دو شنبه 6 آبان 1390
طالقان دریاچه سد



:: موضوعات مرتبط: عکس طالقان , ,
:: برچسب‌ها: سد طالقان , تور طالقان ,
|
امتیاز مطلب : 115
|
تعداد امتیازدهندگان : 33
|
مجموع امتیاز : 33 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : پنج شنبه 11 مهر 1390
مناظر زیبای طالقان

سد طالقان

 

منطقه کوهستانی طالقان یکی از بی نظیرترین دره ها و مناطق کوهستانی ایران واقع در منطقه البرز غربی است که سراسر آنرا از شرق به غرب رودخانه خروشان طالقان رود یا به عبارتی شاهرود طی می کند و با عبور از دریاچه سد طالقان به رودخانه الموت و سپس به دریاچه سد سپیدرود می پیوندد. طالقان منطقه اي است كوهستاني به مساحت تقريبي 1300 كيلومتر مربع كه مركز آن «شهرك» از طريق جاده كنوني حدود 150 كيلومتر از تهران فاصله دارد اما با تكميل شدن جاده اي كه از هشتگرد در حال ساخت است، اين فاصله كاهش بسيار خواهد يافت.

سد طالقان , سدی خاکی با هسته رسی است که یکهزار و 789 متراز سطح دریا و 103 متر از بستر رودخانه ارتفاع دارد. این سد در 120 کیلومتری شمال غربی تهران و در جنوب رشته کوههای البرز در دره طالقان قرار گرفته است. نیروگاه غرقآبی طالقان نیز که در زیر دریاچه سد طالقان ساخته شده است 18, مگاوات ظرفیت تولید برق دارد. این طرح به ارزش حدود 143 میلیون دلا‌ر با همکاری شرکت "مهندسی آب و منابع نیروگاهی آبی " چین اجرا شده است.

 

چشمه ها وغارهای طالقان:

 

غار بزج

كوه‌هاي بلند رشته كوه البرز مملو از چشمه‌هاي آب گرم است و طبيعتأ منطقه طالقان هم كه در كنار اين رشته كوه‌ها واقع شده، از اين قاعده مستثني نيست. مشهورترين اين چشمه‌ها عبارتند از: چشمه آب گرم در شمال روستاي گراب در بالاطالقان، چشمه آب گرم «گنداب» در شمال روستاي دهدر در بالاطالقان و چشمه آب گرم در شمال روستاي هرنج. همچنين در اين منطقه غارها و دخمه‌هاي طبيعي فراواني وجود دارد كه برخي از آنها را معرفي مي‌كنيم.

غار بزج: اين غار در روستاي بزج طالقان واقع شده و در گذشته، از آن به عنوان پناهگاه استفاده مي‌شده است. آثاري از كارهاي دستي و محل دروازه و ديده‌باني و همچنين نشيمن‌گاه در آن مشاهده مي‌شود. طول اين غار 25متر است.

غار كله‌سنگ: در كوهي به همين نام در نزديكي قريه سوهان و قريه آرتون واقع شده. دهانه غار بسيار تنگ است. پس از پيشروي در غار، دهانه چاهي به عمق 4 متر نمودار مي‌شود كه بايستي به كمك طناب از آن پايين رفت و در آنجا محوطه بزرگي ديده مي‌شود كه تعداد زيادي اسكلت انسان روي هم انباشته شده است. درون اين غار، منابع آب‌هاي زيرزميني ديده مي‌شود و از سنگ‌چيني‌هاي دستي درون غار استنباط مي‌شود كه سابقا عده زيادي درون اين غار مي‌زيسته‌اند.

غار مرغ‌بند: در شمال روستاي «ناريان» قرار دارد و كمتر بدان توجه شده است.

دخمه باستاني خلي‌زر: در مزرعه‌اي به همين نام در روستاي «وركش» واقع شده و داراي اتاق‌ها و محل نشيمن است.

دخمه باستاني بادامستان: در جوار امامزاده يوسف، روبه‌روي روستاي «وشته» قرار گرفته و حدود ده اتاق دارد.

 

آبشارهای طالقان:

 

ميزان بارندگي نسبتا زياد اين منطقه كوهستاني و چشمه‌ساران فراوان و رودخانه‌هاي فصلي و دائمي آن، منشاء وجود و پيدايش آبشارهاي زيادي است و اين از ديگر جلوه‌ها و زيبايي‌هاي طبيعي طالقان به شمار مي‌رود.

آبشارهاي متعدد فصلي و دائمي در انحناء و سينه كوه‌ها و دامنه ارتفاعات، چشم‌ها را مي‌نوازد. مشهورترين اين آبشارها عبارتند از: آبشار «شلبن» در جنوب روستاي بزج، آبشار «ترنو» در جزينان دربند و آبشار «آسكان» در روستايي به همين نام، آبشار «سفيدآب» در جوار مزرعه و كوهي به همين نام كه در غرب قله شاه‌البرز واقع است.

اين آبشارها در فصل زمستان، جلوه خاصي از زيبايي به خود مي‌گيرند و به ‌حدي قنديل‌هاي يخ تشكيل مي‌دهند كه اعجاب بيننده را برمي‌انگيزند.

 

قلل منطقه طالقان:

 

قله شاه البرز

راه رفتن بر البرز بارزترين ويژگي طبيعت طالقان، وجود ارتفاعات و قلل متعدد و زيباست. رشته‌كوه فرعي طالقان، بخشي از رشته‌كوه اصلي البرز است كه طول آن حدود 90كيلومتر و عرض آن از 5 تا 25كيلومتر است.

معروف‌ترين قله رشته طالقان، شاه‌البرز (البرز بزرگ) با بلنداي 4200متر از سطح درياست كه در شمال آن، هشت يخچال كوچك، ديدني و زيبا وجود دارد كه جمع مساحت آنها حدود 260000 مترمربع است. پوشش گياهي غني و چشمه‌ساران زلال و آبشاران متعدد آن، زيبايي كم‌نظيري به اين قله داده است؛ قله‌اي كه در عين حال سفره پرباري براي دامداران منطقه و مامني گشاده‌دست براي حيات وحش منطقه است. چهره زيبا و نعمات فراوان شاه‌البرز، اين قله را در ديده دلبستگان آن، به هيات زيباترين چكاد جهان‌شان جلوه‌گر ساخته است. شاه‌البرز 5 قله فرعي دارد كه بين گردنه مالخاني و تنوركان واقع شده است.شاه البرز، نمونه‌اي است از ده‌ها قله ديگر طالقان كه از جمله مهم‌ترين آنها عبارتند از:

قله «صاد» با ارتفاع حدود 4000 متر از سطح دريا در شرق دره جزينان، قلل «كلوان1» و «كلوان2»، «ميش‌چال2،1و3» با ارتفاع 4150 تا 4200 متر، قلل «لشكرك كوچك» و «لشكرك بزرگ»، «زرين كوه» يا «ماسه‌چال»، «كاهار بزرگ و كوچك».

 دكتر هانس بوبك - استاد دانشگاه و زمين‌شناس اتريشي - در سال 1934، نقشه صحيحي از علم‌كوه را با مقياس يك/صدهزارم و با استفاده از برخي عكس‌هاي هوايي تهيه كرده است كه اين نخستين گام بسيار مهم و ارزنده در راه شناسايي منطقه طالقان و تخت‌سليمان به حساب مي‌آيد. وي از طريق دره «پراچان» كه مسير جنوبي دستيابي به قلل رشته تخت سليمان است، با استفاده از راهنمايان محلي از گردنه هزارچم عبور و كليه قلل مشخص سمت شرقي و غربي گردنه را نامگذاري كرده كه با استفاده از گويش محلي روستاي پراچان انجام پذيرفته است.

 قله کلوان

تاريخچه منطقه طالقان:


تاريخ طالقان به 4500 سال قبل بازمي‌گردد و آثاري از سلسله‌هاي مختلف پادشاهي در اين منطقه وجود دارد. زبان مردم طالقان، فارسي و لهجه آنها تاتي است و تنها در دهكده ميناوند، مردم به زبان تركي سخن مي‌گويند. آيين مردم طالقان تا حدود قرن سوم هجري، دين زرتشت بوده است. با ظهور اسلام و گرويدن مردم قزوين و ساير مناطق نزديك طالقان به مذهب شافعي و مالكي، مذاهب جديد در ميان آنان رونق پيدا كرد اما چون ساداتي كه به طالقان روي آوردند پيرو زيدبن‌علي‌بن‌حسين‌ابن‌علي بودند، مردم طالقان، آيين زيديه را كه حسينيه نيز ناميده مي‌شود قبول كرده و به آن علاقه‌مند شدند. ظاهرا مذهب اسماعيليه در طالقان نفوذ و دوام قابل ملاحظه‌اي نداشته است زيرا مردم طالقان، بيشتر در قلمرو نفوذ حكمرانان زيدي‌مذهب قرار داشته‌اند. به هر حال با روي‌كارآمدن صفويه و نفوذ حكمرانان سلسله كيانيه - خصوصا خان‌احمد اول كه به آيين شيعه اثني عشري معتقد و علاقه‌مند بود - از گسترش و نفوذ آيين زيديه كاسته شد و مردم به مذهب اثني‌‌عشري گرويدند. اكنون عموم طالقاني‌ها شيعه دوازده امامي هستند.

منظره زیبایی از طبیعت منطقه طالقان 

راههای دسترسی:

 

موقعيت جغرافيايي طالقان، منطقه‌اي است متشكل از 80 آبادي كه در ميان دره بزرگي در كوه‌هاي البرز قرار دارد. اين منطقه با مساحتي حدود 1300 كيلومترمربع مساحت، در فاصله حدود 140كيلومتري تهران واقع شده و ارتفاع آن از سطح دريا از 1400 تا 2600متر، متغير است. طالقان، يكي از شهرستان‌هاي حومه تهران است كه از شمال به كلاردشت و الموت و منجيل، از غرب به اوشان، از جنوب به قزوين و آبيك و هشتگرد و كرج و از شرق به كندوان و كرج متصل مي‌شود.

اگر از تهران به سمت اين منطقه برويد، با طی کردن مسیر اتوبان کرج به سوی قزوین و وارد شدن به جاده سمت راست آن (از شهرهاي كرج، هشتگرد و آبيك گذشته و 4 كيلومتر بعد از آبيك، به جاده انحرافي و اختصاصي طالقان مي‌رسيد) به منطقه زیاران پس از طی 28 کیلومتر از کناره اتوبان بر فراز گردنه ابراهیم آباد  با دیداری از سراسر دره طالقان به داخل آن سرازیر می شویم. پس از رسیدن به پست نیروی انتظامی مستقر در مسیر لار و جاده آسفالته فرعی شده رو به سوی غرب کم کم ارتفاع کم کرده با عبور از آبادیهای سنگ بن و کمپ سر به کماکان و سپس به کناره نیلگون دریاچه سد طالقان میرسیم.

دریاچه سد طالقان 

مشخصات سد:

 

اولين طرح هاي مربوط به احداث سد طالقان به دهه 30 بازميگردد. كه متاسفانه به دليل پاره از مسائل زمين ساختي و نيز مسائل نامعلوم احداث اين سد به تعويق افتاد تا در سال ۱۳۶۶ ساخت اين سد بارديگر موردتوجه قرارگرفت و مطالعات آن دوباره آغازشد كه گزارش نهايى اين مطالعات همراه با اسناد مناقصه در سال ۱۳۷۱ به سازمان آب منطقه اى تهران تسليم شد.

باتوجه به وضعيت خاص زمين شناسى محل سد و حساسيت و اهميت پروژه از سه كارشناس بين المللى سدسازى دعوت شد تا طراحى پى و بدنه سد را موردبررسى قرارداده و نظر خود را اعلام كنند كه اين بررسى در سال ۱۳۷۲ انجام و گزارش آن در ارديبهشت همان سال تحويل مسؤولين شد كه بنابر نظر اين كارشناسان، لازم بود كه كليه اسناد و مدارك فنى طراحى توسط يك مؤسسه معتبر بررسى و بازنگرى شود. درپى اين پيشنهاد، بررسى طرح به انستيتو هيدروپروجكت مسكو واگذارشد. اين مؤسسه نيز محل سد و طراحى را مناسب تشخيص نداد و محور ديگرى را براى ساخت سد پيشنهاد داد.

اين سد بر روي رودخانه طالقان در منطقه دره طالقان در 120 کیلومتری شمال غربی تهران واقع شده است. سد از نوع سنگریزه ای با هسته رسي ميباشد. تاريخ شروع ساختمان آن در سال 1380 و تاريخ خاتمه سال 1385 مي باشد. طول تاج 1111 متر و ارتفاع از پي 109 متر است. همچنين ارتفاع از كف 103 متر است. گنجايش كل مخزن 420 ميليون متر مكعب و گنجايش مفيد مخزن 329 ميليون متر مكعب است.

دریاچه سد طالقان 

ماهیان سد طالقان:

 

در کناره سد مکان بسیار مناسبی برای ایجاد کمپ و ماهیگیری است. از ماهیهای این دریاچه میتوان به زردپر، قزل آلای رنگین کمان و کپور اشاره نمود. همچنین پل بزرگی بر روی رودخانه طالقان قرار دارد که با استفاده از آن می توان به سوی دیگر رهسپار شد و امکان دست یابی به روستاهای سوهان و کش فراهم می گردد.

دریاچه سد طالقان 

 



:: موضوعات مرتبط: دانستنیهای طالقان , ,
:: برچسب‌ها: سد طالقان , آبشارهای طالقان , قلل منطقه طالقان , راههای دسترسی طالقان , ماهیان سد طالقان , ,
|
امتیاز مطلب : 224
|
تعداد امتیازدهندگان : 72
|
مجموع امتیاز : 72 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : پنج شنبه 8 فروردين 1390